Fontos


Fontos, hogy elolvasd ezt az oldalt, mivel lényeges információkat tartalmaz. Ha kérdeznél, írj a xenia.balint (kukac) gmail.com címre vagy használd az űrlapot legalul! Neved, üzeneted sehová nem kerül a honlapon, email-ben válaszolok 72 órán belül.

1. Tegeződés vagy magázódás?

Tegeződhetünk vagy magázódhatunk, ahogy tetszik. A honlapon ugyan következetesen tegezve írok, mert egyszerűbb, de semmi kötelezettség. Én úgy fogok válaszolni, ahogy nekem írsz. 

2. Miért nem található meg a honlapon a telefonszámom?

Mert a legtöbbször úgysem tudom felvenni (épp foglalkozást tartok), és csalódás lesz a vége. Praktikusabb ezért, ha email-ben előre időpontot egyeztetünk, akkor biztos a siker.

3. Ha nem kapsz választ

Közbeszólhatott a figyelmetlenségem, vagy a technika ördöge. Ellenőrizd a spam mappádat, és ha ott sem találod a válaszomat, ismételd meg az üzenetet!

4. Alaposan nézd át az oldalt, mielőtt jelentkezel!

Ha az írásaim alapján nem vagyok szimpatikus, akkor valószínűleg nem egymás emberei vagyunk… nincs ezzel semmi baj, ebben a műfajban fontos a jó illeszkedés.

5. Információk a nulladik alkalomról

Azért, hogy megismerkedhessünk, és ne vakon kelljen döntened, lehetőséget biztosítok egy rövid, kötelezettségektől mentes, ingyenes alkalomra. (Elérhető telefonon vagy valamelyik online szolgáltatón keresztül.) Ez technikai jellegű: válaszolok bármelyik szolgáltatásommal kapcsolatos kérdéseidre, segítek, ha nem tudod eldönteni, melyik lenne számodra a legmegfelelőbb.

6. Kizárólag előzetes időpont-egyeztetést követően fogadlak!

Kérlek, hogy ne lepj meg váratlan becsöngetéssel vagy online hívással! Te sem örülnél annak, ha valaki megzavarná a veled való foglalkozást. Azt sem szeretném, ha olyan telefonhívást kapnék, hogy “Itt járok a környéken, beugorhatok?” Nem, mert a beosztásom 2-3 héttel előre kialakul!

7. A felajánlott időpontot 72 óráig tartom!

Ha eddig nem jelzed, hogy alkalmas-e a számodra, akkor felszabadítom. Ez azt jelenti, hogy ha lesz rá jelentkező, akkor ki fogom neki adni. (Veled pedig másikat kell keresnünk.)

8. Hétvégente, ünnepnapokon alapértelmezetten nem vállalok órát

Bár lehetnek kivételek, de annak nyomós oka kell, hogy legyen!

9. Lemondási feltételek

Kérlek, hogy azonnal jelezd, mihelyst tudomásodra jut az akadály, de legkésőbb 24 órával a megbeszélt foglalkozás kezdete előtt. Amennyiben nem így jársz el, a díjat ki kell fizetni. (Félévente egy alkalommal eltekintek tőle.) További részletekért olvad el a szerződési feltételeket!

10. Ha még nem vagy 18 éves, szülői hozzájárulás szükséges!

Legalább az egyik szülődnek hozzá kell járulnia a foglalkozásokhoz, méghozzá az első alkalom előtt. Ha a szüleid elváltak, és a felügyeleti jogot csak az egyikük gyakorolja, akkor neki. Email megfelelő!

11. Fogadd el, ha valamiért nem vállalak!

A te érdekedben történik. Egyrészt, nem érthetek mindenhez. (A honlapon található írások nagyjából lefedik a számomra otthonos témákat.) Másrészt, előfordulhat, hogy a személyed és/vagy a problémád olyasmit mozgat meg bennem, amivel még nekem is feladatom van. Ekkor jobban jársz mással!

12. Nem nyújtok telefonos lelki segélyt

Kérlek, ne hívj fel éjszaka, hogy krízisben vagy, különösen ismeretlenül, de akkor se, ha már találkoztunk néhányszor. Le leszek némítva! Ha tényleg olyan a helyzet, hogy nem várhat a következő alkalomig, akkor kérj sürgős időpontot, igyekezni fogok 1-2 napon belül megoldani. Ha úgy gondolod, hogy ennyi várakozás se megy, akkor krízis telefonszám tárcsázását javaslom. Az ő tudásuk ezekben az esetekben jobban fog illeszkedni az igényeidhez, mint az enyém.

13. Nem nyújtok email vagy chat tanácsadást

Az űrlapok, az email és a chat egyeztetésre valók, nem a pszichológiai tanácsadás lebonyolítására vagy kiegészítésére. Ismeretlenül képtelenség egy rövid felvetéshez bármit is hozzászólni, ha pedig jársz hozzám, akkor úgyis beszélünk, amikor eljön az időpontod 🙂

14. Titoktartás, adatvédelem

Olvasd el a tájékoztatómat!

15. Tudnivalók a fizetendő díjról

Aktuális díjaimat az egyes szolgáltatások leírásánál folyó szövegben és külön szövegdobozban is közlöm. Számítógépen a jobb oldali sávban találod, telefonon böngészve pedig a törzsszöveg alatt. Az összeg egyéni megállapodás alapján készpénzben vagy utalással fizetendő.

A díj  a nulladik alkalom napján a honlapon közzétett összeg.  Mindez 84 napon belül érvényes. (Ez azt jelenti, hogy ha a foglalkozásokba ennél később vágnál bele, akkor a fizetendő összeg is változhat.) Ugyanez igaz abban az esetben is, ha részt vettél néhány órán, de az újrakezdésre az utolsó alkalmat követően több, mint 84 nappal kerül sor.

16. Párok, közeli rokonok járhatnak egymással párhuzamosan?

A tanulási tanácsadást illetően nincs megkötés, más esetben viszont egyeztessünk! Ami biztos, és megválaszolja a legtöbb ilyen típusú kérdést:

– nem járhattok egymással párhuzamosan autogén tréningre, pszichológiai tanácsadásra

– párkapcsolati tanácsadásra és baba/kisgyermek tanácsadásra a rokoni körből egyszerre csak egy párt, családot fogadok, a többiek a lezárás után jöhetnek

– egyéni tanácsadásból nem szerencsés párkapcsolati tanácsadásra váltani, csak jelentős idő eltelte után (tehát 3 év múlva bátran jelentkezzetek, pár hónap viszont kevés)

17. Pszichológus vagyok, nem pszichoterapeuta vagy orvos!

Ebből kifolyólag nem értek az olyan kórképekhez, mint pl. a skizofrénia. Ne szólíts doktornőnek sem, mert nem vagyok az, és nyugtatók vagy antidepresszánsok felírására se kérj. Nincs rá jogosultságom. Egyébként is csak korlátozottan, nagyon alapos ismeretség után ajánlanék ilyesmit.

Kérdezz!

Nem kerülsz fel semmiféle email listára…

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Email stimmel? Jól nézd meg! (kötelező)

    Üzenet

    Elfogadom az adatkezelési tájékoztató rám vonatkozó részét (kötelező)