Tanulási tanácsadás


A tanulási tanácsadás egy olyan foglalkozás-sorozat, ami arról szól, hogy gyorsabb és eredményesebb tanuló legyél. Nem utolsó sorban, hogy több élvezetet találj benne. Várlak, ha…

– érdekel a tanulásmódszertan

– felturbóznád a képességeidet

 • figyelem
 • munkamemória
 • hosszú távú memória
 • szövegértés
 • olvasási tempó

– fejlesztenéd a tanulási önismeretedet

 • erősségeid és gyengeséged feltérképezése
 • vizuális vagy auditív típus vagy (látvány vagy hallás után tanulsz-e jobban)?

– érdekelnek a felelést, dolgozatírást, vizsgázást segítő technikák

– pszichológiai akadályok nehezítik a tanulmányaidat

 • nem tudsz nekiállni a tanulásnak, folyton halogatod
 • a számonkérések (dolgozat, felelés, zárthelyi, vizsga) szorongást okoznak
 • ha a sok kudarc emlékétől nem tudsz szabadulni

– ha fogalmad sincs, mi okozza a nehézségeidet, de szeretnéd kideríteni

A tanácsadás gerincét egy saját készítésű munkafüzet jelenti. 45 lecke azért, hogy hatékonyabb tanuló legyél. A leckéket az órákon kívül kell elvégezned, naponta egyet. (Max. 30 perc.) Az alkalmak során pedig átbeszéljük, ami nehézséget okozott, vagy ami éppen foglalkoztat. Az anyag lefedi a tanulásmódszertan minden fontos területét, és a képességfejlesztést is hangsúlyos. Nézd meg a tartalomjegyzékét, vagy lapozz bele, azaz töltsd le az első három leckét! (A böngésződ esetleg kérdés nélkül menti a gépedre az anyagot, ekkor irány a “Letöltések” mappa!)

Erről van szó: Munkafüzet bemutató (Pdf)

Fontos, hogy csupán egyfajta vázról van szó! Kihagyhatjuk a téged kevésbé érdeklő témákat, és foglalkozhatunk többet más kérdésekkel, például a pszichológiai akadályokkal. Ha részletesebb képességfelmérésre van szükséged, mint ami az anyagban szerepel, azt is megoldjuk. Ha kiegészítő feladatokat szeretnél, van bőven, küldök!

További lényeges tudnivalók a szolgáltatásról:

Az életkori küszöb kb. 16 év, de legalább befejezett általános iskolai tanulmányok.

A szolgáltatás nem alkalmas diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, figyelemzavar, hiperaktivitás, autizmus, értelmi fogyatékosság, neurológiai problémák diagnosztizálására és kezelésére! (Ettől függetlenül profitálhatnak belőle az érintettek, de nem biztos, hogy úgy és annyit, mint egy tipikus fejlődésmenetű, átlagos vagy jobb képességekkel bíró résztvevő.)

1-15 alkalommal kell számolnod. Hogy pontosan mennyivel, az leginkább az önálló munkavégzésre való képességedtől függ. Ha egyedül is tudsz haladni a munkafüzettel, akkor elképzelhető, hogy összesen egyszer találkozunk. A másik véglet, hogy hetente kétszer, két hónapig. De az sem gond, ha eleinte gyakrabban, később ritkábban jössz. Egy alkalom 60 perc, 10000 Ft, az első kivételével, ami 14000 Ft. A plusz összeg a munkafüzet ára. Személyesen és online is elérhető szolgáltatás! (A technikai tudnivalók összefoglalóját lásd jobbra fent, vagy ha telefonon olvasol, akkor görgess lefelé!)

A lenti űrlap használatával, amely a xenia.balint (kukac) gmail.com címre küldi az üzenetedet, kérdezhetsz, illetve jelentkezhetsz egy rövid tájékoztató beszélgetésre. Utóbbi esetben, kérlek, javasolj időpontokat 1-2 hét távlatában. 72 órán belül válaszolok.

Ez a nulladik alkalom kötelező. Akkor is, ha egyébként már eldöntötted, hogy nálam szeretnél tanulni. Látnom kell, hogy csakugyan az általam kínált tanulási tanácsadásra van szükséged, illetve, hogy passzolunk-e. (Kérlek, ne vedd rossz néven, ha más szakembert javaslok, a te érdekedben történik!)

A beszélgetés ingyenes, egyéni, és kb. negyed órát vesz igénybe. Elérhető telefonon vagy valamelyik online szolgáltatón keresztül. (Számot és azonosítót email-ben adok. Így praktikus, hiszen egyeztetés nélkül szinte biztosan nem tudnám fogadni a hívásodat.)

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Email stimmel? Jól nézd meg! (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Elfogadom az adatkezelési tájékoztató rám vonatkozó részét (kötelező)