Tanulási tanácsadás


A tanulási tanácsadás egy olyan foglalkozás-sorozat, ami arról szól, hogy gyorsabb és eredményesebb tanuló legyél. Nem utolsó sorban, hogy több élvezetet találj benne. Várlak, ha…

– érdekel a tanulásmódszertan

– felturbóznád a képességeidet

 • figyelem
 • munkamemória
 • hosszú távú memória
 • szövegértés
 • olvasási tempó

– fejlesztenéd a tanulási önismeretedet

 • erősségeid és gyengeséged feltérképezése
 • vizuális vagy auditív típus vagy (látvány vagy hallás után tanulsz-e jobban)?

– érdekelnek a felelést, dolgozatírást, vizsgázást segítő technikák

– pszichológiai akadályok nehezítik a tanulmányaidat

 • nem tudsz nekiállni a tanulásnak, folyton halogatod
 • a számonkérések (dolgozat, felelés, zárthelyi, vizsga) szorongást okoznak
 • ha a sok kudarc emlékétől nem tudsz szabadulni

– ha fogalmad sincs, mi okozza a nehézségeidet, de szeretnéd kideríteni

1-15 találkozással kell számolnod. Hogy pontosan mennyivel, az leginkább az önálló munkavégzésre való képességedtől függ. A foglalkozások gerincét ugyanis egy saját fejlesztésű munkafüzet jelenti, amellyel bizony nap mint nap foglalkoznod kell! Ha ez egyedül is megy, akkor elképzelhető, hogy mindössze egyszer találkozunk. A másik véglet, hogy hetente kétszer. Egy alkalom 60 perc, 9500 Ft, kivéve az elsőt, ami 13500 Ft. Cserében tartalmazz a munkafüzet árát. (A technikai tudnivalók összefoglalóját lásd jobbra fent, vagy ha telefonon olvasol, akkor görgess lefelé!) Személyesen és online is jöhetsz! 

Fontos, hogy a munkafüzet csupán egyfajta váz! Kihagyhatjuk a téged kevésbé érdeklő témákat, és foglalkozhatunk többet más kérdésekkel. Ha részletesebb képességfelmérésre van szükséged, mint ami az anyagban szerepel, azt is megoldjuk. Bármilyen igényed van, megbeszéljük!

A munkafüzetet elektronikus formában küldöm az első órát követően. Addig is, nézd meg a tartalomjegyzéket, vagy kukkants bele, azaz töltsd le az első három leckét! (A böngésződ esetleg kérdés nélkül menti a gépedre az anyagot, ekkor irány a “Letöltések” mappa!)

Erről van szó: Munkafüzet bemutató (Pdf)

További fontos információk a szolgáltatásról:

Az életkori küszöb kb. 16 év, de legalább befejezett általános iskolai tanulmányok.

A szolgáltatás nem alkalmas diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, figyelemzavar, hiperaktivitás, autizmus, értelmi fogyatékosság, neurológiai problémák diagnosztizálására és kezelésére! (Ettől függetlenül profitálhatnak belőle az érintettek, de nem biztos hogy úgy és annyit, mint ahogyan és amennyit egy tipikus, legalább átlagos képességekkel bíró résztvevő.)

A lenti űrlap használatával, amely a xenia.balint (kukac) gmail.com címre küldi az üzenetedet, kérdezhetsz, illetve jelentkezhetsz egy rövid tájékoztató beszélgetésre. Utóbbi esetben, kérlek, javasolj időpontokat 1-2 hét távlatában. 72 órán belül válaszolok.

Ez a nulladik alkalom kötelező. Akkor is, ha egyébként már eldöntötted, hogy nálam szeretnél tanulni. Látnom kell, hogy csakugyan az általam kínált tanulási tanácsadásra van szükséged, illetve, hogy passzolunk-e. (Kérlek, ne vedd rossz néven, ha más szakembert javaslok, a te érdekedben történik!)

A beszélgetés ingyenes, egyéni, és kb. negyed órát vesz igénybe. Elérhető személyesen, telefonon és Skype-on. (Számot és azonosítót email-ben adok. Így praktikus, hiszen egyeztetés nélkül szinte biztosan nem tudnám fogadni a hívásodat.) Nyugodtan jelentkezz; a részvétel semmiféle kötelezettséggel nem jár.

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Email stimmel? Jól nézd meg! (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Elfogadom az adatkezelési tájékoztató rám vonatkozó részét (kötelező)