Eddig nem olyan rémes, ugye?


Öt nap múlva vizsga, előtted a kupacnyi könyv, és akkor rájössz, hogy ez túl sok… mázsányi súly nehezedik rád. A gyomrod fáj, a szíved a torkodban dobog. Minek is állnál neki? Hiszen értelmetlen. A múltkor sem jött össze – zakatol a fejedben. Nézzük, milyen javaslatot kap a Jóbarátok című sorozat egyik szereplője, hogy úrrá lehessen  hasonló állapotán. Chandler épp az esküvőjére készül, amikor bepánikol és megszökik. Társai ráakadnak, és némi felvezetés után a következő párbeszéd zajlik le:

 

Chandler:

“Jaj, nem az ő házasságukról van szó! Nézd meg a tiéd, mindenkiét… az egyetlen, akinek működik a házassága Paul Newman. Én ismerem magam: nem vagyok Paul Newman. Nincs versenyautóm, nem készítek popkornt és nem jótékonykodom.”

 

Phoeboe:

“Nézd, Chandler, jelenleg nálam senki nem gondolhat rólad kevesebbet, mégis úgy érzem, hogy meg tudod csinálni!”

 

 

Chandler:

“Igen, nagyon szeretném, de félek.. ez túl sok!”

 

 

 

Ross:

” (…) mit szólnál, ha apránként lennénk túl rajta, rendben? Felejtsd el az esküvőd (…) hazajössz, lezuhanyozol.. eddig nem olyan rémes, ugye?”

 

 

A teljes könyvhalom is emészthető, ha mindig az aktuális lépésre (pl. fejezetre) koncentrálsz. A tananyag feldarabolásához készíts időbeosztást! Ennek rejtelmeit megismerheted a tanácsadás során!