Ő lesz az igazi?


Szeretettel meghívunk 2021. június ötödikén a Nagykovácsi házasságkötő terembe, ahol 14 órakor örök hűséget fogadunk egymásnak – valahogy így kezdődik. De vajon tartós lesz? Nem látunk a jövőbe, így csak valószínűségekről beszélhetünk. A következő esetekben azonban nem árt az óvatosság!

Valamelyiktek súlyos vesztesége után kezdtek járni

Ha a menyasszonyod az a nő, akit az előző szakítása után te vigasztaltál, bizony, kockázatot vállalsz, ha túl korán elköteleződsz! Várd meg, amíg lecseng a krízis, és nézzétek meg, ekkor is jól működtök-e!

Egyik/mindkét fél a házasság révén akar elszakadni a családjától

Ebben az esetben előfordulhat, hogy a fiatal gondolkodás és tapasztalat nélkül megragadja az első adandó lehetőséget, még ha messze is van a jótól.

A felek családi háttere erősen különböző

Az, hogy az ellentétek vonzzák egymást, lehet, hogy igaz, de a hosszú távú kapcsolathoz nem elég. Gondold csak el, milyen élet az, amikor soha, semmiben nem értesz egyet azzal, akivel élsz! Ha például a nő spórolós típus, a férfi pedig szeret nagy lábon élni, étterembe járni, márkás ruhákat vásárolni…

A felek egyike túl szorosan/túl lazán kötődik az eredeti családjához

Ha a kötődés túl szoros, a szülők mindenbe bele fognak szólni, különösen, ha anyagilag is támogatják a fiatalokat. Ha pedig a kapcsolat túl laza, az könnyen jelentheti azt, hogy az érintett fél nem tanulta meg igazán a szoros érzelmi kapcsolatok kialakításának és ápolásának művészetét.

A pár bármelyik tagja fiatalabb húsz évesnél

Várjatok még! A húszas évei környékén még mindenki rengeteget változik, legyetek óvatosak! Nehogy egy reggel arra ébredj, hogy tulajdonképpen már nincs is bennetek semmi közös.

Házasságkötés előtt fél évnél kevesebbet/3 évnél többet jártatok

Fél év alatt nem lehet megismerni  a másikat. Tombol a szerelem, és minden annyira rózsaszín! Erősen ajánlott megvárni, amíg a köd, nagyjából két év után feloszlik. Ha viszont  az “udvarlás” három évnél hosszabb volt, az bizonytalanságot jelezhet. (Persze léteznek indokolt halogatások is, pl. az egyetem befejezése, külföldi munkavégzés, tizenévesen ismeritek meg egymást…)

Az esküvőt a család és a barátok nélkül tervezitek

A rokonok ellenzik a kapcsolatotokat? Nehezen vállaljátok fel a másikat az ismerősök előtt? Egyik sem jó jel. Tisztázni kellene az aggodalmaitokat…

Ha azért házasodnátok, mert jön a baba

Nem a legjobb ötlet… ti is, és a gyerek is pórul járhat. Inkább külön-külön legyetek boldog, kiegyensúlyozott szülők, mint együtt idegesek, szomorúak.

Ha a felek bármelyikének boldogtalan gyermekkora volt

Egy kapcsolat nem tudja korlátlan mértékben és ideig elviselni valamelyik fél lelki sérüléseit. A legjobb, ha az érintett segítséget keres! Ne várd, hogy a férjed/feleséged gyógyítsa be a sebeidet, keress inkább segítő szakembert, például egyéni pszichológiai tanácsadás formájában.

Természetesen a fentiek csupán felkiáltójelek. Egyik sem jelenti, hogy el fogtok válni! De mindenképp ajánlom, hogy vegyetek részt párkapcsolati tanácsadáson!