Allergiásként ne válaszd


Statisztikák szerint a leggyakrabban előforduló állapotok és betegségek, melyek a karrier utadat befolyásolhatják, a következők:

– testi fejlettség (nagyfokú elhízás, átlag alatti fejlettség)

– cukorbetegség

– idegrendszeri megbetegedések (pl. epilepszia).

– mozgásszervi problémák

– szívbetegségek

– magas vérnyomás

– vérképző rendszer megbetegedései

– érzékszervi elváltozások (pl. látáskárosodás)

– tüdő- és légzőszervi megbetegedések (Pl. asztma)

– allergia különféle anyagokra

Most az utolsó kettőről lesz szó. Nézzük például, mi a helyzet, ha asztmától szenvedsz! Ekkor a következő szakmáktól kell távol tartanod magad: pék, kertész, asztalos, festő-mázoló, fodrász, vegyész, állatorvos, állatgondozó, hegesztő. Mivel az asztmás rohamot sokszor allergének váltják ki, jobban jársz, ha még a lehetőségét is kerülöd, hogy találkozz velük!

A kertészeknél a növény, illetve pollenallergia jelenthet alkalmatlanságot, a festő-mázoló és a vegyészek esetében a különböző anyagokra való érzékenység, az állatokkal foglalkozó szakmák esetében pedig bármely szőrallergia.

A nikkelallergia leginkább a fodrászokat, valamint kisebb részben a vendéglátóipari dolgozókat és a szakácsokat sújtja. A munkaeszközeik nikkeltartalma miatt fenyegeti őket az allergiás ekcéma veszélye. (Ez egy kellemetlen bőrbetegség. Kipirosodott, sebes foltok, múlni nem akaró viszketés, sokszor feltűnő helyeken. Hidd el, nem szeretnél átesni rajta. Inkább válassz olyan szakmát, ahol biztonságban vagy!)