Mediáció és párkapcsolati tanácsadás


A mediáció egy közvetítő, békéltető technika, némi átfedésben a párkapcsolati tanácsadással. Így, ha felmerült benned, hogy melyiket válaszd, jó helyen jársz. Segítek dönteni.

Először is, a mediáció szélesebb körben nyújt segítő kezet. A szakemberek várnak minden olyan párost vagy nagyobb csoportokat is, akik között egyet nem értés van: szülők és gyerekeik, testvérek, örökösök, üzlettársak, szomszédok… stb.

A mediáció alapvető kelléke a konfliktus. Ha ez hiányzik, vagy nem kifejezett, a tanácsadást válasszátok! Kattints! Az első két csoport (felkészülés, kapcsolat védelme) biztosan ide tartozik. De akkor is a tanácsadást javaslom, ha már túl sok a vita! A mediáció jól elbánik a körülhatárolt egyet nem értésekkel, de ha több is akad, vagy meg sem sikerül fogalmazni őket, akkor tanácsadás! 

Viszont mediátort válasszatok, ha már eldöntöttétek, hogy vége. Segíteni fog rendezni az olyan kérdéseket, mint az anyagiak vagy a gyermek(ek) láthatása. Nektek, a családotoknak is sokkal jobb lesz, ha sikerül békében elválnotok! A nyilvántartott mediátor részvételével létrejött megállapodást a bíróság elfogadja. (Sőt, kedvezményt kaptok a válás kezdeményezéséhez megfizetendő illetékből.)