Pszichológiai tanácsadás


Talán csapdába kerültél. Egy olyan gödörbe, amelyből nem látod a kiutat. Lehet, hogy azt sem érted: miért épp ebbe? Hogyhogy? Hát negyedszerre is? Netán egy helyben forgásról van szó. Vagy minden idegszáladdal tudod, hogy rossz úton jársz. A pszichológiai tanácsadás így is, úgy is hatékony segítség!

A pszichológiai tanácsadás (angolul counselling) egy 1-20 óraszámú segítő technika. A név félrevezető; talán praktikusabb volna inkább tanácskozásnak hívni. NEM fogom megmondani, mit csinálj! Helyette inkább… katt ide, részletesen bemutatom! Várlak, ha…

– fejlesztenéd önismeretedet, önbizalmadat, stressz- és konfliktuskezelési technikáidat

– bizonytalan vagy a céljaidat illetően

– döntésképtelennek érzed magad

– krízishelyzetbe kerültél (elveszítetted az állásodat, meghalt egy szeretted… stb.)

– csak érzed, hogy valami rossz, de nem tudod megfogalmazni, hogy mi

– körülhatárolt problémáid vannak (félénkség, túlzott zárkózottság, rossz kapcsolat a gyerekeiddel, megoldhatatlannak tűnő konfliktus az üzlettársaddal, már zavaró perfekcionizmus, feldolgozatlan trauma, valahogy mindig házas férfiakba/nőkbe szeretsz bele, évek óta nem jutsz túl az első randin… stb.)

– jó úton jársz a lelki betegségek felé (pl. pánikrohamok), esetleg már diagnózist is kaptál

– le szeretnéd tenni a nyugtatót, antidepresszánst

Katt ide további példákért: mikor érdemes pszichológiai tanácsadásra jelentkezni?

És ide is, még ajánlásokért.

Módszertanom összetett. Kognitív, rogersi és tranzakcioanalitikus (E. Berne) technikákat, sémakeresést, rövid relaxációkat és teszteket is bevetek. Mindezt a pozitív pszichológiai megközelítés szellemében.

További részletekért ajánlom a blog “A pszichológus munkája” című kategóriáját.

A tanácsadás személyesen és online is elérhető!

A lenti űrlap használatával, amely a xenia.balint (kukac) gmail.com címre küldi az üzenetedet, kérdezhetsz, illetve jelentkezhetsz egy rövid tájékoztató beszélgetésre. Utóbbi esetben, kérlek, javasolj időpontokat 1-2 hét távlatában. 48 órán belül válaszolok.

Ez a nulladik alkalom kötelező. Akkor is, ha egyébként már eldöntötted, hogy hozzám szeretnél fordulni. Látnom kell, hogy csakugyan pszichológiai tanácsadásra van szükséged; illetve, hogy passzolunk-e.

A beszélgetés ingyenes, egyéni, és kb. negyed órát vesz igénybe. Elérhető személyesen, telefonon és Skype-on. (Számot és azonosítót email-ben adok. Így praktikus, hiszen egyeztetés nélkül szinte biztosan nem tudnám fogadni a hívásodat.) Nyugodtan jelentkezz; a részvétel semmiféle kötelezettséggel nem jár.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Email stimmel? Jól nézd meg! (kötelező)

Tárgy (kötelező)

Üzenet

Elfogadom az adatkezelési tájékoztató rám vonatkozó részét (kötelező)

Tipp: előre írd össze a kérdéseidet!