Pszichológiai tanácsadás


Talán csapdába kerültél. Egy olyan gödörbe, amelyből nem látod a kiutat. Lehet, hogy azt sem érted: miért épp ebbe? Hogyhogy? Hát negyedszerre is? Netán egy helyben forgásról van szó. Vagy minden idegszáladdal tudod, hogy rossz úton jársz. A pszichológiai tanácsadás így is, úgy is hatékony segítség!

A pszichológiai tanácsadás (angolul counselling) egy 1-20 óraszámú segítő technika. A név félrevezető; talán praktikusabb volna inkább tanácskozásnak hívni. NEM fogom megmondani, mit csinálj! Helyette inkább… katt ide, részletesen bemutatom! Várlak, ha…

– fejlesztenéd önismeretedet, önbizalmadat, stressz- és konfliktuskezelési technikáidat

– bizonytalan vagy a céljaidat illetően

– döntésképtelennek érzed magad

– krízishelyzetbe kerültél (elveszítetted az állásodat, meghalt egy szeretted… stb.)

– csak érzed, hogy valami rossz, de nem tudod megfogalmazni, hogy mi

– körülhatárolt problémáid vannak (félénkség, túlzott zárkózottság, rossz kapcsolat a gyerekeiddel, megoldhatatlannak tűnő konfliktus az üzlettársaddal, zavaró perfekcionizmus, feldolgozatlan trauma, valahogy mindig házas férfiakba/nőkbe szeretsz bele, évek óta nem jutsz túl az első randin… stb.)

– jó úton jársz a lelki betegségek felé (pl. pánikrohamok), esetleg már diagnózist is kaptál

– le szeretnéd tenni a nyugtatót, antidepresszánst

Katt ide további példákért: mikor érdemes pszichológiai tanácsadásra jelentkezni?

És ide is, további ajánlásokért, hogy mikor érdemes pszichológushoz fordulnod.

Módszertanom összetett. Kognitív, rogersi és tranzakcioanalitikus (E. Berne) technikákat, sémakeresést, rövid relaxációkat és teszteket is bevetek. Mindezt a pozitív pszichológiai megközelítés szellemében.

További részletekért ajánlom a blog “A pszichológus munkája” című kategóriáját.

A tanácsadás személyesen és online is elérhető!

A lenti űrlap használatával, amely a xenia.balint (kukac) gmail.com címre küldi az üzenetedet, kérdezhetsz, illetve jelentkezhetsz egy rövid tájékoztató beszélgetésre. Utóbbi esetben, kérlek, javasolj időpontokat 1-2 hét távlatában. 72 órán belül válaszolok.

Ez a nulladik alkalom kötelező. Akkor is, ha egyébként már eldöntötted, hogy hozzám szeretnél fordulni. Látnom kell, hogy csakugyan pszichológiai tanácsadásra van szükséged; illetve, hogy passzolunk-e.

A beszélgetés ingyenes, egyéni, és kb. negyed órát vesz igénybe. Elérhető személyesen, telefonon és Skype-on. (Számot és azonosítót email-ben adok. Így praktikus, hiszen egyeztetés nélkül szinte biztosan nem tudnám fogadni a hívásodat.) Nyugodtan jelentkezz; a részvétel semmiféle kötelezettséggel nem jár.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Email stimmel? Jól nézd meg! (kötelező)

Tárgy (kötelező)

Üzenet

Elfogadom az adatkezelési tájékoztató rám vonatkozó részét (kötelező)

Tipp: előre írd össze a kérdéseidet!