Címke: szorongás

Autogén tréning és önismeret

“Annyira nem ismerem magam, hogy az már ijesztő!” – mondta egyszer egy 20 éves lány az egyik autogén tréning foglalkozáson. S igaza van, ez bizony félelmetes lehet. Akinek ugyanis nem megfelelő az önismerete, az folyamatosan meglepetésekbe ütközik. Miért tettem? Hogyan kerültem ebbe a helyzetbe… már megint? Most meg miért vagyok dühös? Miért vagyok szomorú már hónapok óta? Hogyan foghattam ki ezúttal is egy alkoholista férfit? Miért nem sikerülnek a vizsgáim? Miért nem látok célokat magam előtt? Megannyi kérdés, válaszok pedig nincsenek.

Boldog gyerekkorom volt…

“Boldog gyerekkorom volt. Nem vertek… csak akkor, ha négyesnél rosszabb jegyet kaptam. Övvel. De ez normális, nem? Hiszen egyetemre akartak küldeni. El is végeztem: kitűnővel.”

Nem tudok elaludni!

Előfordulhat, hogy nehezen alszol el, vagy  hajnalban felébredsz, és már csak forgolódással töltöd a vekker megszólalásáig hátralévő időt. Egy-egy éjszaka még nem ok az aggodalomra, de ha gyakran ismétlődik, bizony negatív hatással lesz az életedre. Állandó fáradtság, álmosságérzés, rossz közérzet, nehezített tanulás, hibák sokasága a munkahelyen – üdvözöllek a hypo- avagy inszomniások világában.