Fontos


Fontos, hogy elejétől a végéig elolvasd ezt az oldalt, mivel lényeges információkat tartalmaz. Ha kérdeznél, írj a xenia.balint (kukac) gmail.com címre vagy használd az űrlapot legalul! Neved, üzeneted sehová nem kerül a honlapon, email-ben válaszolok 48 órán belül.

1. Tegeződés vagy magázódás?

Általában kölcsönösen tegeződünk. Úgy gondolom, hogy a foglalkozások közvetlenebb hangulatúak így, egymás tisztelete pedig nem ezen múlik. Sok pszichológus állítja, hogy a magázódás helyénvalóbb, mert biztosítja, hogy a segítő kapcsolat ne váljon barátivá. Manapság azonban a tegeződés annyira elterjedt (már nem csupán rokonok és kebelbarátok kiváltsága), hogy nem látok veszélyt a használatában. Minden esetre, ha magázódva írsz emailt, úgy fogok válaszolni is, és ha a telefonban magázódva szólítasz meg, tőlem is ezt várhatod. A személyes találkozás során ettől függetlenül még válthatunk. Ez természetesen nem kötelező: ha számodra kényelmetlenségekkel járna, tiszteletben tartom az igényedet.

2. Miért nem található meg a honlapon a telefonszámom?

Mert a legtöbbször úgysem tudom felvenni (épp foglalkozást tartok), és csalódás lesz a vége. Praktikusabb ezért, ha email-ben előre időpontot egyeztetünk. Arról nem is beszélve, hogy így elkerülhetem a tucatnyi marketing hívást 🙂

3. Ha nem kapsz választ

Közbeszólhatott a technika ördöge 🙁 Ellenőrizd a spam mappádat (különösen Freemail), és ha ott sem találod a válaszomat, ismételd meg az üzenetet!

4. Alaposan nézd át az oldalt, mielőtt jelentkezel!

Igyekeztem rengeteg hasznos információt közölni, reményeim szerint sikerrel. (Ha valamit hiányolsz, írj, és pótolom.) Addig is böngéssz a meglévő írások között, illetve a kívülre mutató linkeket is keresd fel!

5. Információk a “nulladik alkalomról”

Azért, hogy megismerkedhessünk, és ne vakon kelljen döntened, lehetőséget biztosítok egy rövid, kötelezettségektől mentes, ingyenes alkalomra. (Elérhető személyesen, telefonon vagy Skype, Viber.) Ez technikai jellegű: válaszolok bármelyik szolgáltatásommal kapcsolatos kérdéseidre, segítek, ha nem tudod eldönteni, melyik lenne számodra a legmegfelelőbb forma. Bátran gyere el, nem fogok pszichológiai trükköket bevetni, hogy igénybe vegyél bármit is! 🙂

Fontos, hogy a “nulladik alkalom” során konkrét segítségnyújtás nem történik! (Nem fogok pl. iskolát ajánlani. Ehhez ugyanis jobban kell, hogy ismerjelek, mint amit 20 perc alatt át tudsz adni.)

6. Kizárólag előzetes időpont-egyeztetést követően fogadlak!

Kérlek, hogy ne lepj meg váratlan becsöngetéssel. Te sem örülnél annak, ha valaki megzavarná a veled való foglalkozást. Azt sem szeretném, ha olyan telefonhívást kapnék, hogy “Itt járok a környéken, beugorhatok?” Nem, mert a beosztásom 1-2 héttel előre kialakul!

7. Hétvégente, ünnepnapokon csak kivételes esetben vállalok órát

Szükségem van szabadidőre! Ezért hétvégén és ünnepnapokon csak kivételes esetben jöhet szóba a találkozás. Az óradíj ekkor a szolgáltatások oldalain közölt ár másfélszerese. Kivételt a hivatalos szombati munkanapok jelentenek.

8. Lemondási feltételek

Kérlek, hogy azonnal jelezd, mihelyst tudomásodra jut az akadály, de legkésőbb 24 órával a megbeszélt foglalkozás kezdete előtt. Amennyiben nem így jársz el, a díjat ki kell fizetni. (Elsőre eltekintek tőle.)

9. Ha még nem vagy 18 éves, a szüleidnek hozzá kell járulnia a foglalkozásokhoz!

Legalább az egyik szülődnek alá kell írnia egy hozzájáruló nyilatkozatot! Ehhez nem kell személyesen megjelennie, te is behozhatod a kitöltött lapot! Ez akkor is kötelező, ha a zsebpénzedből fizetsz.

10. Fogadd el, ha valamiért nem vállalak!

A te érdekedben történik. Egyrészt, nem érthetek mindenhez. (A honlapon található írások nagyjából lefedik a témákat, amelyekben otthonosan mozgok.) Másrészt, előfordulhat, hogy a személyed és/vagy a problémád olyasmit mozgat meg bennem, amivel még nekem is feladatom van. Ebben az esetben jobban jársz egy másik szakemberrel!

11. Nem nyújtok telefonos lelkisegélyt

Ezért, kérlek, ne hívj fel hajnali két órakor, hogy krízisben vagy! Nem fogom felvenni! Amennyiben az állapotod indokolja, úgyis előre megállapodunk, mit kell tenned, ha úgy érzed, hogy azonnal beszélned kell valakivel.

12. Nem nyújtok email vagy chat tanácsadást

Az űrlapok és az email elsősorban a szolgáltatásaimmal kapcsolatos kérdések tisztázására, illetve egyeztetésre valók. Nem vállalom, hogy ilyen módon komplett tanácsadást bonyolítsak le. Ezért, kérlek, ne tegyél fel olyan kérdéseket, hogy “26 éves vagyok, szeretem az angol nyelvet, milyen iskolát ajánlanál?”! (Számítana, mit javasol valaki, akivel mindössze néhány mondatot váltottál, azt is írásban?)

13. Titoktartás, adatvédelem

Adataidat (név, email cím, chat üzenetek, írásbeli és szóbeli közlések tartalma) nem adom ki harmadik félnek. (Akkor sem, ha csupán egyetlen emailt írsz, és többet nem hallok felőled.) Amennyiben 18 éven felüli vagy, a szüleid sem értesülhetnek a foglalkozásokon történtekről. Még arról sem, hogy megjelentél-e vagy sem. Kérlek, hogy ne érdeklődj felnőtt rokonodról, ismerősödről; nem adok tájékoztatást.

Figyelem! Ha még nem vagy nagykorú, a szüleid jogosultak megismerni az órák általános menetével kapcsolatos információkat! Akkor is, ha a saját pénzedből fizetsz az órákért. Részleteket azonban csakis akkor közlök velük, ha a segítő folyamat máskülönben elakadna. Igyekezni fogok megszerezni az engedélyedet, de előfordulhat, hogy a “hátad mögött” konzultálok a szüleiddel. Ez azonban nagyon ritka, és általában súlyos válsághelyzetet feltételez.

Akárhány éves is vagy, az utolsó jelentkezésedtől számított 90. napon valamennyi rólad őrzött anyagot megsemmisítek. Jelentkezésnek számít: telefon, Skype, Viber beszélgetés vagy üzenet, email, személyes találkozás. Ha elektronikus levélben jelzed ezt az igényedet, előbb is. (Kivéve a könyvelési anyagokat, illetve az aláírt szerződéseket.) Ha tájékoztatást szeretnél adataid státuszáról, a xenia.balint@gmail.com mail címen megteheted.

Garantálom, hogy senkivel nem fogsz összefutni. Ezt úgy oldom meg, hogy két ügyfelem között legalább 15 perc szünetet tartok. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy betartsd a megbeszélt időpontot. (Sajnos a helyszínen nincs mód a várakozásra, mert nem tudnám biztosítani a teljes titoktartást sem a számodra, sem az előtted lévő számára.) Ha mégis korábban becsöngetsz, számolnod kell azzal, hogy sétát javaslok a környéken. Kérlek, ne a kapuban várakozz!

Ha email-ben kérdést teszel fel, esetleg kikerülhet a témába illő kérdezz-felelek oldalra, de csakis tartalmi összefoglalóként, azonosításra alkalmas adatok nélkül.

14. Tudnivalók a fizetendő díjról

Aktuális díjaimat az egyes szolgáltatások oldalán közlöm. Az összeg alkalmanként fizetendő, személyes foglalkozások esetén készpénzben, míg ha Skype-on folyik a beszélgetés, átutalással.

A díj mindig a nulladik alkalom napján a honlapon közzétett összeg.  Mindez 90 napon belül érvényes. (Ez azt jelenti, hogy ha a foglalkozásokba ennél később vágnál bele, akkor a fizetendő összeg is változhat.) Ugyanez igaz abban az esetben is, ha részt vettél néhány órán, de a folytatásra az utolsó alkalmat követően csak 90 nappal kerül sor.

15. Párok, közeli rokonok esetén megfontolás tárgyát képezi, hogy járhattok-e többen valamelyik foglalkozásra. Íme, a szabályok!

– a tanulásfejlesztés és a pályaválasztási tanácsadás mehet párhuzamosan

– tanulási és pályaválasztási tanácsadás lezárását követően rokonod azonnal relaxálhat, egyéni vagy párkapcsolati tanácsadásba kezdhet

– autogén tréning, pszichológiai tanácsadás esetén családtagod a lezárást követően azonnal tanulási és/vagy pályaválasztási foglalkozásokat kezdhet, de ha relaxálna vagy konzultáción venne részt, 3 hónap a várakozási idő

– párkapcsolati tanácsadást követően az egyik félnek azonnal kezdhető bármi, a másiknak a fentiek figyelembe vételével

– egyéb esetben érdeklődj a lenti űrlapon

16. Ha több szolgáltatás is érdekel

– a tanulási és a pályaválasztási tanácsadás, a relaxáció, az egyéni tanácsadás mehet párhuzamosan

– a párkapcsolati tanácsadás kizárólag önállóan futhat

17. Pszichológus vagyok, nem pszichoterapeuta vagy orvos!

Ebből kifolyólag nem értek az olyan kórképekhez, mint a skizofrénia vagy a különféle személyiségzavarok. Ne szólíts doktornőnek sem, mert nem vagyok az, és nyugtatók vagy antidepresszánsok felírására se kérj. Nincs rá jogosultságom. Egyébként nem is támogatom a használatukat.

18. Kérdezz!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Email stimmel? (kötelező)

Üzenet