Fontos


Fontos, hogy elejétől a végéig elolvasd ezt az oldalt, mivel lényeges információkat tartalmaz. Ha kérdeznél, írj a xenia.balint (kukac) gmail.com címre vagy használd az űrlapot legalul! Neved, üzeneted sehová nem kerül a honlapon, email-ben válaszolok 72 órán belül.

1. Tegeződés vagy magázódás?

Általában kölcsönösen tegeződünk. Úgy gondolom, hogy a foglalkozások közvetlenebb hangulatúak így, egymás tisztelete pedig nem ezen múlik. Sok pszichológus állítja, hogy a magázódás helyénvalóbb, mert biztosítja, hogy a segítő kapcsolat ne váljon barátivá. Manapság azonban a tegeződés annyira elterjedt (már nem csupán rokonok és kebelbarátok kiváltsága), hogy nem látok veszélyt a használatában. Minden esetre, ha magázódva írsz emailt, úgy fogok válaszolni is, és ha a telefonban magázódva szólítasz meg, tőlem is ezt várhatod. A személyes találkozás során ettől függetlenül még válthatunk. Ez természetesen nem kötelező: ha számodra kényelmetlenségekkel járna, tiszteletben tartom az igényedet.

2. Miért nem található meg a honlapon a telefonszámom?

Mert a legtöbbször úgysem tudom felvenni (épp foglalkozást tartok), és csalódás lesz a vége. Praktikusabb ezért, ha email-ben előre időpontot egyeztetünk. Arról nem is beszélve, hogy így elkerülhetem a tucatnyi marketing hívást. Sokat kaptam, sajnos, a legrosszabb pillanatokban 🙁

3. Ha nem kapsz választ

Közbeszólhatott a technika ördöge 🙁 Ellenőrizd a spam mappádat (különösen Freemail), és ha ott sem találod a válaszomat, ismételd meg az üzenetet!

4. Alaposan nézd át az oldalt, mielőtt jelentkezel!

Igyekeztem rengeteg hasznos információt közölni, reményeim szerint sikerrel. (Ha valamit hiányolsz, írj, és pótolom.) Addig is böngéssz a meglévő írások között, illetve a kívülre mutató linkeket is keresd fel!

5. Információk a nulladik alkalomról

Azért, hogy megismerkedhessünk, és ne vakon kelljen döntened, lehetőséget biztosítok egy rövid, kötelezettségektől mentes, ingyenes alkalomra. (Elérhető személyesen, telefonon vagy Skype, Viber.) Ez technikai jellegű: válaszolok bármelyik szolgáltatásommal kapcsolatos kérdéseidre, segítek, ha nem tudod eldönteni, melyik lenne számodra a legmegfelelőbb forma. Bátran gyere el, nem fogok pszichológiai trükköket bevetni, hogy igénybe vegyél bármit is! 🙂

Fontos, hogy a nulladik alkalom során konkrét segítségnyújtás nem történik! (Nem fogok pl. iskolát ajánlani. Ehhez ugyanis jobban kell, hogy ismerjelek, mint amit 15 perc alatt át tudsz adni.)

6. Kizárólag előzetes időpont-egyeztetést követően fogadlak!

Kérlek, hogy ne lepj meg váratlan becsöngetéssel. Te sem örülnél annak, ha valaki megzavarná a veled való foglalkozást. Azt sem szeretném, ha olyan telefonhívást kapnék, hogy “Itt járok a környéken, beugorhatok?” Nem, mert a beosztásom 1-2 héttel előre kialakul!

7. A felajánlott időpontot 72 óráig tartom!

Ha eddig nem jelzed, hogy alkalmas-e a számodra, akkor felszabadítom. Ez azt jelenti, hogy másnak kiadhatóvá válik. Nem szórakozásból teszem, csak szeretném elkerülni a szervezési gubancokat.

8. Hétvégente, ünnepnapokon alapértelmezetten nem vállalok órát

Bár lehetnek kivételek, de annak nyomós oka kell, hogy legyen!

9. Lemondási feltételek

Kérlek, hogy azonnal jelezd, mihelyst tudomásodra jut az akadály, de legkésőbb 24 órával a megbeszélt foglalkozás kezdete előtt. Amennyiben nem így jársz el, a díjat ki kell fizetni. (Elsőre eltekintek tőle.)

10. Ha még nem vagy 18 éves, szülői hozzájárulás szükséges!

Legalább az egyik szülődnek hozzá kell járulnia a foglalkozásokhoz, méghozzá az első alkalom előtt. Ehhez nem kell személyesen megjelennie, email is megfelelő. Akkor is, ha a zsebpénzedből fizetsz.

11. Fogadd el, ha valamiért nem vállalak!

A te érdekedben történik. Egyrészt, nem érthetek mindenhez. (A honlapon található írások nagyjából lefedik a témákat, amelyekben otthonosan mozgok.) Másrészt, előfordulhat, hogy a személyed és/vagy a problémád olyasmit mozgat meg bennem, amivel még nekem is feladatom van. Ebben az esetben jobban jársz egy másik szakemberrel!

12. Nem nyújtok telefonos lelkisegélyt

Kérlek, ne hívj fel éjszaka, hogy krízisben vagy! Le leszek némítva! Amennyiben az állapotod indokolja, úgyis előre megállapodunk, mit kell tenned, ha úgy érzed, hogy azonnal beszélned kell valakivel.

13. Nem nyújtok email vagy chat tanácsadást

Az űrlapok és az email elsősorban a szolgáltatásaimmal kapcsolatos kérdések tisztázására, illetve egyeztetésre valók. Nem vállalom, hogy ilyen módon komplett tanácsadást bonyolítsak le. Ezért, kérlek, ne tegyél fel olyan kérdéseket, hogy “26 éves vagyok, szeretem az angol nyelvet, milyen iskolát ajánlanál?”! (Számítana, mit javasol valaki, akivel mindössze néhány mondatot váltottál, azt is írásban?)

14. Titoktartás, adatvédelem

Olvasd el tájékoztatómat!

15. Tudnivalók a fizetendő díjról

Aktuális díjaimat az egyes szolgáltatások oldalán közlöm. Az összeg alkalmanként fizetendő, személyes foglalkozások esetén készpénzben, míg ha Skype-on folyik a beszélgetés, átutalással.

A díj  a nulladik alkalom napján a honlapon közzétett összeg.  Mindez 84 napon belül érvényes. (Ez azt jelenti, hogy ha a foglalkozásokba ennél később vágnál bele, akkor a fizetendő összeg is változhat.) Ugyanez igaz abban az esetben is, ha részt vettél néhány órán, de a folytatásra az utolsó alkalmat követően csak 84 nappal kerül sor.

16. Párok, közeli rokonok esetén megfontolás tárgyát képezi, hogy járhattok-e többen valamelyik foglalkozásra. Íme, a szabályok!

– a pályaválasztási tanácsadás és a tanulásfejlesztés, illetve a tanulásmódszertan-olvasásgyorsítás öntanuló munkafüzet korlátozások nélkül mehet részben vagy teljesen párhuzamosan

– tanulási és pályaválasztási tanácsadás lezárását követően párod/rokonod azonnal relaxálhat és egyéni vagy párkapcsolati tanácsadásba kezdhet

– a tanulásmódszertan-olvasásgyorsítás öntanuló munkafüzet végzése esetén párod/rokonod akkor vághat bele a relaxációba, az egyéni vagy a párkapcsolati tanácsadásba, ha te már elhasználtad az összes email/Skype konzultációs lehetőségedet… vagy kifutottál az ASZF által megszabott időkeretből

– autogén tréning, pszichológiai tanácsadás esetén családtagod a lezárást követően azonnal tanulási és pályaválasztási foglalkozásokat kezdhet, illetve végezheti a tanulásmódszertan-olvasásgyorsítás munkafüzetet, de ha relaxálna vagy (egyéni, párkapcsolati) konzultáción venne részt, 84 nap a várakozás

– párkapcsolati tanácsadás lezárását követően a legtöbb esetben az egyik félnek azonnal kezdhető bármi, a másiknak a fentiek figyelembe vételével

17. Ha több szolgáltatás is érdekel

– a tanulási és a pályaválasztási tanácsadás, a relaxáció, az egyéni tanácsadás, a tanulásmódszertan-olvasásgyorsítás öntanuló munkafüzet mehet párhuzamosan

– a párkapcsolati tanácsadás kizárólag önállóan futhat

18. Pszichológus vagyok, nem pszichoterapeuta vagy orvos!

Ebből kifolyólag nem értek az olyan kórképekhez, mint pl. a skizofrénia. Ne szólíts doktornőnek sem, mert nem vagyok az, és nyugtatók vagy antidepresszánsok felírására se kérj. Nincs rá jogosultságom. Egyébként is csak korlátozottan, nagyon alapos ismeretség után ajánlanék ilyesmit.

Kérdezz!

Nem kerülsz fel semmiféle email listára…

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Email stimmel? Jól nézd meg! (kötelező)

Üzenet

Elfogadom az adatkezelési tájékoztató rám vonatkozó részét (kötelező)