Mediáció és párkapcsolati tanácsadás


A mediáció közbenjárást, közvetítést, békéltetést jelent. Mindez a  párkapcsolati tanácsadásnak is gyakran hangsúlyos eleme, így, ha felmerült benned a kérdés, hogy melyiket is válaszd, jó helyen jársz. Segítek dönteni.

A mediáció alapvető kelléke a konfliktus. Amennyiben ez hiányzik, vagy nem kifejezett, a tanácsadás mellett érdemes voksolni. Kattints ide! Nagyjából az első két csoportról (felkészülés, kapcsolatotok védelme) van szó.

Mindenképpen mediátort válasszatok, ha már eldöntöttétek, hogy vége. Segíteni fog rendezni az olyan kérdéseket, mint az anyagiak vagy a gyermek(ek) láthatása. Nektek, a családotoknak is sokkal jobb lesz, ha sikerül békében elválnotok! A nyilvántartott mediátor részvételével létrejött megállapodást a bíróság elfogadja. (Sőt, kedvezményt kaptok a válás kezdeményezéséhez megfizetendő illetékből.)

A harmadik csoportba (párkapcsolati problémák) tartozó esetekben bátran válasszátok akár a mediációt, akár a párkapcsolati tanácsadást. Nem tudok lényeges különbséget említeni a kettő között.